Top Ad unit

2015 Fitre Miktarı Ne Kadar, Bu Seneki Fitre Bedeli, Fitre Kimlere Verilir

- Reklamlar -
2015-fitre-miktari-ne-kadar
2015 FİTRE BEDELİ?

Her yıl ramazan ayında diyanet işleri tarafından belirlenen fitre bedelinin ne kadar olduğu belli oldu. 2015 yılı için Diyanet İşleri Din İşleri yüksek kurulu bu seneki fitre bedelini açıklayarak duyurdu.

Temel ihtiyaçlarından fazla bir mala sahip olanların vermesi gereken sadakaya fitre denir. Fitre halk dilinde fıtır sadakası olarak da bilinir. Başın ve bedenin sadakası olan fıtır sadakası yani fitre, diyanet işleri tarafından ülkenin ekonomik şartları, hadis-i şerifler ve bir kişinin bir günlük gıda ihtiyacı göz önüne alınarak belirlenir.

Bu yıl belirlenen fitre bedeli bir sonraki ramazan ayının başlangıcına kadar geçerli olur ve o zaman fitre bedeli tekrar belirlenir. 2015 yılı için belirlenen fitre miktarı asgari olup üst sınır yoktur. Fitre bedeli kişinin isteği doğrultusunda yükseltilebilinir. Peki 2015 fitre bedeli ne kadardır. Yazımızın devamında fitre bedelinin miktarı ve fitre kimlere verilir, kimler fitre verir gibi bilgileri bulabilirsiniz.

2015 YILI FİTRE BEDELİ NE KADAR?
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl Fitre miktarı 11,50 lira olarak belirlendi.

FİTRE KİMLERE KİMLERE VERİLİR?
Ana babaya, dedeye, büyükanneye, evlada, toruna, hanıma ve kâfire fitre verilmez. Fakir olmak şartıyla geline, kardeş, hala, amca, dayı, teyze gibi akrabaya, damada, kayınvalideye, kayınpedere, kayınbiradere, üvey çocuğa verilebilir. Eğer salih iseler, yakın akrabaya vermek, daha çok sevab olur. İmameyn’e göre, borçlu ve fakir kimseye, hanımı fitre verebilir.

FITIR SADAKASI (FİTRE) KİMLERE VERİLMEZ? 
Fitrenin, Tevbe Sûresi’nin 60. ayetinde sayılanlar dışında kalan kişi ve kuruluşlara verilmesi caiz değildir. Ayrıca fitre verilecek kişi, bu şartları taşısa bile; Ana, baba, büyük ana ve büyük babalarına, oğul, oğlun çocukları, kız, kızın çocukları ve bunlardan doğan çocuklarına fitre verilmez.

FITIR SADAKASI (FİTRE) NE ZAMAN VERİLİR? 
Hanefîlere göre, fıtır sadakası ramazan bayramının 1. günü fecrin doğuşu ile vâcip olur. Fitre, Ramazan bayramından bir veya iki gün öncesi ile bayram namazı arasında ödenir. Böylece yoksullar bununla, bayram namazından çıkmadan önce ihtiyaçlarını karşılamış olurlar. Bununla birlikte fitre, Ramazan’ın girmesinden itibaren, hatta Ramazan ayı girmeden önce de ödenebilir. Bayram gününden sonraya kalırsa, yükümlülük düşmez ve ilk fırsatta ödenmesi gerekir.

fitre miktarı 2015, 2015 yılı fitre miktarı ne kadar, bu sene ki fitre kaç para, 2015 fitre bedeli ne kadar, 2015 fitre ve zekat miktarı, fitre kimlere verilir, kimlere fitre verilmez, anne babaya fitre verilir mi, kardeşe fitra verilir mi, fitre ne zamana kadar verilmek zorunda, fitre hangi güne kadar verilmelidir, fitre bayramdan önce mi sonra mı verilmelidir, kim kime fitre verebilir, 2015 fitre kaç para,
- Reklamlar -
2015 Fitre Miktarı Ne Kadar, Bu Seneki Fitre Bedeli, Fitre Kimlere Verilir Reviewed by PArasetamol on 10:06 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Son Haberler2 © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.