Top Ad unit

2015 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Ramazan Bayramı Hangi Güne Geliyor Kaç Gün Tatil

- Reklamlar -
ramazan-bayramı-ne-zaman-2015
2015 RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN
sonhaberler2.blogspot
2015 yılı ramazan ayının başlamasına sayılı günler kaldı. Tüm islam alemi için 11 ayın sultanı olarak bilinen ramazan ayı 18 Haziran Perşembe günü tutulacak ilk oruç ile başlayacaktır. Heyecanla beklenen mübarek ramazan ayı için ilk teravi namazı Çarşamba akşamı kılınacaktır.

Üç ayların sonuncusu olan Ramazan ayının adı Ramaza kökünden gelmektedir. Ramaza çok sıcak anlamına gelmektedir. Müslümanlar için 30 gün boyunca oruç tutulup ibadet edilen ramazan ayı, yani 30 günün sonunda ise bizleri ramazan bayramı beklemektedir.

Şimdiden herkesin merak ettiği ve araştırdığı konulardan biri olan ramazan bayramı ne zaman ramazan bayramı hangi güne geliyor ve kaç gün tatil olacak gibi bir çok araştırmalar yapılmaktadır. Bilindiği gibi ramazan bayramı 3 gün olmaktadır. Arefe günününde yarım gün olması nedeni ile toplamda 3,5 gün bayram tatili olmaktadır.
Peki Ramazan bayramı tatili ne zaman ve hangi güne denk gelmektedir. İşte ramazan bayramı ile ilgili merak edilenler.

Ramazan Bayramı Ne Zaman?
Ramazan Bayramı 17 Temmuz 2015 Cuma Gününe Denk Gelmektedir.
sonhaberler2.blogspot
Ramazan Bayramı Arefe Günü : 16 Temmuz Perşembe
Ramazan Bayramı Birinci Günü : 17 Temmuz Cuma
Ramazan Bayramı İkinci Günü : 18 Temmuz Cumartesi
Ramazan Bayramı Üçüncü Günü : 19 Temmuz Pazar


Bu yıl hafta sonuna denk gelen ramazan bayramı herkesin 9 günlük bayram tatili umudunu kurutmuştur. 2015 Ramazan bayramı Cuma güne denk gelmektedir. Perşembe günü ise arefe günü olduğu için yarım gün olacaktır. Yani ramazan bayramı 3,5 gün tatil olacaktır.

ramazan bayramı ne zaman, bayram hangi gün, 2015 ramazan bayramı ne zamana denk geliyor, 2015 bayram tarihi, bu sene bayram ne zaman, ramazan bayramında kaç gün tatil, ramazan bayramı tatili, 2015 ramazan bayramı hangi güne denk geliyor, ramazan ne zaman bitiyor,
- Reklamlar -
2015 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Ramazan Bayramı Hangi Güne Geliyor Kaç Gün Tatil Reviewed by PArasetamol on 13:15 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Son Haberler2 © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.