Top Ad unit

Fatma Betül Sayan Kaya Kimdir, Yeni Aile Bakanı

- Reklamlar -
YENİ AİLE BAKANI FATMA BETÜL SAYAN KAYA KİMDİR

Binali Yıldırım'ın başbakan olması ile birlikte yeni kabine kurma görevini gerçekleştirdi ve 2016 yılı 65. hükümet bakanları belirlendi. Bu yıl bir çok bakan görevinde kalırken değişen bakanlardan biri de Fatma Betül Sayan Kaya oldu. Yeni Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Fatma Betül Sayan Kaya yeni hükümette ki tek kadın bakan oldu. bu yıl tek kadın bakan olan yeni aile bakanı Fatma Betül Kaya şimdiden herkesin merak ettiği isim haline geldi ve hakkında yeni aile bakanı kim, Fatma Betül Sayan Kara kimdir kaç yaşında ve nereli gibi bilgiler oldukça merak edildi. İşte Yeni Aile Bakanı Datma Betül Kaya hakkındaki bilgiler.

FATMA BETÜL SAYAN KAYA
Yeni Aile Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya Elektrik-Elektronik Mühendisidir. 1981 doğumlu olan yeni bakanın 2 çocuğu vardır. İlkokulu Fatih İlkokulu’nda okuduktan sonra Beyoğlu Anadolu Lisesi’ni (English High School) birincilikle bitirdi. Üniversite sınavlarında derece yaparak Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde burslu olarak okudu, şeref derecesiyle mezun oldu.İş hayatına Satürn Mühendislik’te proje uzmanı olarak başladı.

Amerika’nın en iyi üniversitelerinden biri olan New York Üniversitesi’nde Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi’nden doktora bursu kazandı, meme kanserinin termal görüntülenmesi üzerine çalışmalar yaptı. 2009 yılında Türkiye’ye döndü ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazanarak Tıp Eğitimine başladı.2009 yılındaki 5.Olağan Kongre ile AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Daha sonra Sn.Recep Tayyip Erdoğan'la 2012 yılına kadar Ak Parti Genel Başkan Danışmanı olarak çalıştı. 2012 yılındaki kongreyle tekrar İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi ve AK Parti İstanbul Tanıtım Medya’dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak atandı. AK Parti İstanbul İl Teşkilatı’nın Sosyal Medya Yapılanmasını kurarak 39 ilçede ekipler oluşturulmasına öncülük etti.

İ 3 kademe Sosyal medya eğitimlerini başlattı. İstanbul Kültür ve Sanat Politikaları Komisyon Başkanlığı yaptı. 2014 Yerel Seçimleri Seçim Koordinasyon Merkezi Tanıtım Medya Sorumlusu ve 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul seçim ofisi Tanıtım Medya Sorumlusu olarak görev yaptı.Evli, 2 çocuk annesi. Çok iyi düzeyde İngilizce ve Almanca biliyor.


- Reklamlar -
Fatma Betül Sayan Kaya Kimdir, Yeni Aile Bakanı Reviewed by PArasetamol on 13:50 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Son Haberler2 © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.