Top Ad unit

2015 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor, İlk Oruca Ne Zaman Kalkılıyor

- Reklamlar -
ramazan-ne-zaman-basliyor
2015 RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR

Herkesin merakla başladığı Ramazan ayına artık sayılı günler kaldı. Yine yaz ayına denk gelen Ramazan ayı oruç tutacak olanları zorlayacak olsa da, bu ramazanda coşkulu geçeceğe benzemektedir.

Mübarek üç ayların sonuncusu olan ramazan ayı, kadir gecesini de içerisinde barındırmaktadır. İslam alemi için çok önemli bir yere sahip olan ramazan ayı oruç tutularak ve ibadet edilerek geçirilen kutsal bir aydır.

Ramazan ayı, ramaza kökünden gelmektedir. Ramaza ise çok sıcak olma anlamındadır. Ramazan ayının başlamasına az bir süre kalmışken herkesi şimdiden ramazan heyecanı sarmış ve tüm hazırlıklar tamamlanmaya devam etmektedir. Herkesin ramazan ayını sevdikleri ile geçirmek istemesi ve geniş iftar sofraları kurma hayalleri oldukça artmaktadır.

Ramazanda oruç tutmak isteyenlerin merak etikleri konulardan birisi 2015 ramazan ayı ne zaman başlıyor, ilk oruca ne zaman kalkılıyor ve ilk teravih namazı ne zaman gibi sorulardır. Yazımızın devamında tüm bu soruların cevaplarını bulabilirsiniz.

2015 yılı Ramazan Ayının ilk günü bu sene 18 Haziran 2015 Perşembe günü başlıyor. Yani 17 Haziran Çarşamba gecesi oruca kalkılıyor. Ramazan ayının bitiş tarihi ise 16 Temmuz Perşembe günü tutulacak oruç ile son bulacaktır.
Ramazan Ayı Başlangıcı : 18 Haziran 2015 Perşembe
Ramazan Ayı Bitişi          : 16 Temmuz 2015 Perşembe

Ramazan ayında tutulan oruçlar sonrasında ise Ramazan Bayramı gelmektedir.
2015 Ramazan Bayramı Ne Zaman? Ramazan ayının bitmesi ile kutlanacak olan 3 günlük Ramazan Bayramı ile ilgili bilgiler şu şekildedir;

16 Temmuz 2015 Perşembe : Arefe Günü
17 Temmuz 2015 Cuma : Bayramın 1. Günü
18 Temmuz 2015 Cumartesi : Bayramın 2. Günü
19 Temmuz 2015 Pazar : Bayramın 3. Günü

ramazan ne zaman başlıyor, 2015 ramazan ayı ne zaman başlıyor, oruc ne zaman başlıyor, ne zaman oruca kalkılacak, 2015 ilk oruç günü ne zaman, ramazanın ilk günü ne zaman, 2015 ramazan orucu ilk gün ne zaman, oruç ne zaman başlıyor, bu sene ramazan ne zaman başlıyor, ilk teravi ne zaman, oruca kalkma günü ne zaman, ilk sahur saat kaçta, ilk iftar saat kaçta, ramazan bayramı ne zaman,
- Reklamlar -
2015 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor, İlk Oruca Ne Zaman Kalkılıyor Reviewed by PArasetamol on 22:26 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Son Haberler2 © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.