Top Ad unit

Ramazanda Yapılacak İbadetler, Ramazanda Gün Gün Yapılacak İbadetler

- Reklamlar -
ramazanda-yapilmasi-gereken-ibadetler
RAMAZAN AYINDA YAPILMASI GEREKEN İBADETLER
sonhaberler2.blogspot
Bu yıl mübarek Ramazan ayı daha önceki yazımızda belirtiğimiz gibi 18 Haziranda başlayıp 17 Temmuz da bitecektir. Ramazan ayı yaklaştıkça herkesin merak ettiği ve araştırdığı şeyler ise ramazan ayında yapılması gereken ibadetler ve dualardır. İbadet ve dua ile geçirdiğimiz ramazan ayında gündüzleri oruç ile geceleri ise namaz ve dualarla ihya edilmektedir.

Rasulullah s.a.v Ramazan-ı Şerif için şöyle buyurmuştur. Kim bu ayda hayırlı bir (nafile) amel ile rabbine yaklaşırsa, diğer aylardan bir farzı yapmış gibi sevap kazanır. Yine bu ayda bir farzı yerine getiren kimse diğer aylarda yetmiş farzı yerine getirmiş gibi sevap kazanır.

Oruç tutmanın yanı sıra yapılması gereken ibadetler ve edilecek dualar da oldukça önemlidir. Yazımızın devamında sizler için Ramazan ayının hangi gününde hangi ibadet edilir ve ramazanda gün gün edilen duaları sizler için derledik. İşte Ramazan ayında gün gün yapılması gereken ibadetlerin bilgisi.

Ramazanın Hangi Gününde Hangi İbadet Edilir ve Hangi Dua Okunur?
sonhaberler2.blogspot
Ramazanın Birinci Gecesinde Yapılması Gerekenler; İbn-i Abbas (r.a) rivayet eder ki, Hz. Rasulüllah efendimiz buyurmuşlar ki: -Ramazan ayının ilk gecesinde bir kimse iki rekat namaz kılsa, her rekatında Kadir suresini okursa Hak Teala o kimseye üç iyilik verir.
1. Bu ay içindeki orucu ve namazı ona kolaylaştırır.
2. Bu ay orucunu ve namazını kabul eder.
3. Gelecek yıla dek fakirlikten emin kılar.

Ramazanın İkinci Gecesinde Yapılması Gerekenler; İbn-i Ömer (r.a) rivayet ediyor: Bu gece bir kimse bir Fatiha ve dört kere Felak, Nas okumak suretiyle iki rekat namaz kılsa o yıl içinde ettiği muameleden ziyan görmez, imansız kalmak tehlikesinden emin olur, ahirette iki iyilik bulur:
1. Cehennemden kurtulur.
2. Cennette felah bulur.

Ramazanın Üçüncü Gecesinde Yapılması Gerekenler; Rivayetçiler Ömer ve Said (r.a): Bu gece, gecenin sonunda bir Fatiha, beş Kevser ve beş İhlas sureleri ile iki rekat namaz kılan kişi ahirette Ebu Bekir (r.a)'ın elinden bir kase şarab içer ki asla susuzluk görmez.

Ramazanın Dördüncü Gecesinde Yapılması Gerekenler; Ebu'd Derda (r.a) : "Bu gece bir fatiha ve dört kere "Asr" suresini okuyarak altı rekat namaz kılan kişi beş türlü iyilik bulur.
1. Müslüman olarak dirilir.
2. Kabir sualine ihlas suresi okur gibi cevap verir.
3. Müslüman olarak ölür
4. Sırat köprüsünü yıldırım gibi geçer. Ebu Bekir (r.a) cennetle müjdeler.

Ramazanın Beşinci Gecesinde Yapılması Gerekenler; Rivayetçisi İbn-i Abbas'tır.: "Bu gece 4 rekat namaz kılan kişi, birinci rekatta 1 Fatiha ve Tekasür, ikinci rekatta 1 Fatiha ve 1 Asr, üçüncü rekatta 1 Fatiha ve 1 Maun, dördüncü rekatta 1 fatiha ve 3 İhlas okursa, o kimse kabir azabı görmez. Hak Teala onun defterinden günahını kazır, yerine ulu itaatler yazar.

Ramazanın Altıncı Gecesinde Yapılması Gerekenler; İbn-i Mesut rivayet eder: "Bir kimse 1 Fatiha ve ayetel kürsi ile bir de "şehidellahu ennehu" ayet-i kerimesini hesapsız okuyarak iki rekat namaz kılsa, Hak Teala Hz. o kuluna: - Ey kulum, bu namaz ile bütün günahlarını bağışladım. Artık bunun gibi güzel amellere başla, er gibi ol. Güzel işlerden yüz çevirme."

Ramazanın Yedinci Gecesinde Yapılması Gerekenler; Ebu Hureyre (r.a) rivayet eder: "Bir kimse gecenin yarısında 4 rekat namaz kılsa her rekatında 1 fatiha, 10 ihlas, 10 felak, Nas okursa, Hak Teala meleklere: "Görün bu kulumu ki tatlı uykusunu terk edip benim rızamı ister. O halde siz şahidim olun ki ben bu kulumun günahlarını bağışlayıp cennete girmesini emrederim."

Ramazanın Sekizinci Gecesinde Yapılması Gerekenler; Hz. Ali (r.a) rivayet eder: "Bu gece 1 Fatiha, 1 İhlas ve birer felak, nas okuyarak iki rekat namaz kılan kimseye 7 cehennemin kapısı kapanır. 3 cennetin kapısı açılır."
sonhaberler2.blogspot
Ramazanın Dokuzuncu Gecesinde Yapılması Gerekenler; İbn-i Mesud (r.a) rivayet eder: "Bu gece 1 Fatiha, 10 İhlas ve beşer tane Felak, Nas ile bir kimse 12 rekat namaz kılsa 10 türlü haceti kabul olunur ve kıyamette yüzü ayın ondördü hali gibi nurlanır.

Ramazanın Onuncu Gecesinde Yapılması Gerekenler; Ebu Hureyre (r.a) rivayet eder: "Bu gece bir kimse dört rekat namaz kılsa 1. rekatta 1 fatiha, Ayete'l Kürsi, Şehidellahü, ve Duha'yı birer kere okursa, 2. rekatta 1 Fatiha, 1 Eğla suresi ve Ğaşiye suresini, 3. rekatta 1 Fatiha ve Duha yı, 4. rekatta 1 Fatiha ve 1 İnşirah surelerini okursa Hak Teala o kulun namazını kabul eder ve ölüm meleğine emir verir: - "Ben bu kulumu benim şiddetimden ve kabir azabından emin kıldım."

Yukarıda Ramazan Ayının ilk 10 günü içerisinde yapılması gereken ibadetler bilgisi bulunmaktadır. Ramazan ayı içerisinde diğer günlerde yapılması gerekenleri diğer yazılarımızda bulabilirsiniz.

ramazanda yapılması gerekenler, ramazan ayı gün gün ibadetleri, ramazanın hangi gününde hangi ibadet edilir, ramazanın ilk on gününde yapılması gerekenler, ramazanın ilk gecesi yapılması edilmesi gereken dualar, ramazanın her gününde edilen dualar, ramazan ve yapılan ibadetler, ramazanın ilk hafta yapıalcak ibadetleri, ramazan gün gün hangi dualar edilir, ramazanda edilecek dualar, ramazanın ilk günlerinde yapılacak ibadet ve dualar, ilk teravi namazı ne zaman, ilk sahura ne zaman kalkılıyor, ilk ramazan gününde yapılacak ibadetler,
- Reklamlar -
Ramazanda Yapılacak İbadetler, Ramazanda Gün Gün Yapılacak İbadetler Reviewed by PArasetamol on 14:44 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Son Haberler2 © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.