Top Ad unit

Sahur Duası, İftar Duası, Sahurda ve İftarda Edilen Dualar Neler

- Reklamlar -
sahur-ve-iftar-dualari
SAHUR VE İFTAR DUASI

Mübarek Ramazan ayının devam ettiği şu günlerde oruçlar tutulmaya ve ibadetler edilmeye devam ediyor. Yaz ayı olması nedeni ile zamanın fazla oluşu oruç tutanları zorlasa da Allahın da yardımıyla kazasız belasız geçmektedir.

Bizler dini görevlerimizi yerine getirmeye devam ettikçe, Allah katında oruçlarımızın ve ibadetlerimizin önemi daha da artmaktadır.

Sizlere daha önce Ramazan ayı ile ilgili tüm bilgileri aktarmıştık. Ramazanda orucu bozan ve bozmayan şeyler, sahur ve iftar saatleri, il il ramazan imsakiyeleri gibi bir çok bilgiyi paylaşmıştık. Şimdi bu yazımızda ise sahurda ve iftarda okunması gereken, sahur duası ile iftar dualarını paylaşacağız. Sahurda niyet edip dua ile başladığımız orucu, akşam iftar saatinde edilen dua ile açılması gerektiği için sizlere bu duaları paylaşmak istedik.

SAHUR DUASI

Peygamber Efendimizin Ettiği Sahur Duası
Ey bu gecenin ve biraz sonra oIacak sahurun Rabbi oIan AIIah’ımız. Bizi iftarIara uIaştırırken günahIarımızdan arınmış oIarak orucumuzu açmayı nasip eyIe.

Allah'ım, yarınki Ramazan orucuna niyet ettik, kabul ve makbul eyle. Cennetinle Cemalullahınla müşerref eyle bizleri. Cehenneminden mahfuz ele, kendine kul, Habib'ine ümmet eyle. Yaptığımız ibadet ve taatimizi kabul eyle.. Amin


İFTAR SOFRASINDA DUA
“Allahümme, yâ vâsial’mağfireti! İğfirli, veli’vâlideyye ve lil’mü’minine yevme yekûmül hisab birahmetike yâ erhamer’râhimin.”

Manası:
“Ey bağışlaması bol olan Allâh’ım. Beni, anamı-babamı ve bütün iman edenleri kıyamet günü, hesap gününde mağfiret buyur.(günahlarımızı bağışla).”
İftar sofrasında oturmuş, iftar saatini beklerken, devamlı bu duayı okuruz. En az üç kere, en çoğu ise yüz kere tesbihleyip çekebiliriz. Bu duanın ma’nasından da anlaşıldığı gibi bu duayı okumak çok faydalıdır. Bu dua istiğfardır.
Kişi şu gelen duâyı da çok okumalıdır. Ma’nasını da aklına almalıdır. Yüce Rabbimizin her şeyi kuşatan o geniş rahmet ve merhametinin sebep ve vesile kılarak istemesini bilmek, kişiyi yüce mertebelere ermeyi nasip eder.
“Allahümme inni es’elüke birahmetikelleti vesiat külle şey’in entağfira li” Manası: Allah’ım! Her şeyi kuşatan her şeyi içine alan o geniş rahmetinle beni bağışlamanı diliyor ve benim günahlarımı, hata ve kusurlarımı affetmeni istiyorum.

Bir de iftar edince orucumuzu açınca Allah’a şükür duası ederiz.

İFTAR EDİLİNCE DUA
Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü e alâ rizkike eftartü. Ve savmel’gadi min şehr-i Ramazane neveytü fagfirli mâ kaddemtü ve mâ ahhartü.
Manasi: Allah’ım, senin rızan için oruç tuttum, sana inandım, sana güvendim, senin rızkınla orucumu açıyorum. Ramazân-ı Şerifin yarınki günü orucuna da niyyet ettim. benim geçmiş ve gelecek günahlarımı yarlığa (bağışla) demektir.
Allâh, cümlemizin tuttuğu oruç ibadetlerimizi kabul buyursun. Âmin!…
Cenâb-ı Hak, oruç ibadetiyle nefisleri terbiye olan kullarından eylesin!

TÜRKÇE DUA
Yâ Rab! Ancak sana kulluk ederiz. Yâ Rab! Bütün İbâdetlerimizde ancak senden yardım isteriz. Bütün hayırlı işlerimizde senin lütfunu bekleriz. Lûtfeyle, bize yardımını esirgeme Yâ Rabbi! Mübarek Ramazanda mağfiretine eren, kullarının içine bizleri de girmek nasib eyle Yâ Rabbi!”

sahurda edilen dua, sahur duası, sahur vakti edilen dualar, sahur duasi ve anlami, sahurda hangi dualar okunur, iftar duaları, iftar da okunan dualar, iftar edildikten sonra edilen dualar, iftar vakti dularının anlamları, türkçe iftar ve sahur duaları, sahur ve iftarda hangi dualar okunmalıdır, iftar yapılırken okunan dualar neler, sahura kalkınca edilen dualar,
- Reklamlar -
Sahur Duası, İftar Duası, Sahurda ve İftarda Edilen Dualar Neler Reviewed by PArasetamol on 10:06 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Son Haberler2 © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.