Top Ad unit

2015 Ramazan Ayı Ne Zaman başlıyor Ne Zaman Bitiyor

- Reklamlar -
2015 RAMAZAN AYI NE ZAMAN

Tüm islam aleminin sabırsızlıkla beklediği ve ibadet ederek geçirmek için gün saydığı Ramazan Ayı'na artık sayılı günler kaldı ve herkesi şimdiden heyecan sarmaya başladı. Mübarek üç aylardan sonuncusu olan Ramazan ayı bir yıl boyunca maddi manevi tüm günahlarımızdan arındığımız bir aydır.

Hadise göre Recep ayı Allah'ın ayıdır, Şaban ayı Peygamberimiz Hz. Muhammed'in ayıdır, Ramazan ayı da Ümmetin ayıdır. Ayrıca, Recep ayı Regaib Kandili ve Mirac Kandilini, Şaban ayı Beraat Kandilini ve Ramazan ayı da Kadir Gecesini içerisinde barındırır.

Tüm oruç tutacakların merak edip araştırdığı konulardan bir tanesi de ramazan ayı ne zaman başlıyor, ilk sahura ne zaman kalkılıyor ve ilk teravih namazı ne zaman kılınacak sorusu olmaktadır. Bizde sizler için ramazan ayının ne zaman başlayıp ne zaman biteceği ve kadir gecesinin ne zaman olduğu hakkındaki bilgileri derledik. işte 2015 Ramazan Ayı başlangıç ve bitiş tarihleri ile ilgili detaylar..

2015 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor?
2015 Ramazan Ayı Başlangıç : 18 Haziran 2015 Perşembe
2015 Ramazan Ayı Bitiş Tarihi : 16 Temmuz 2015 Perşembe

Bu sene Ramazan ayının ilk günü 18 Haziran Perşembe günüdür. Yani 17 Haziran Çarşamba gecesini Perşembeye bağlayan gece ilk sahura kalkılıyor. Ramazan ayının ilk teravih namazı ise 17 Haziran Çarşamba akşamı kılınacaktır.

2015 ramazan ayı ne zaman, 2015 oruç ne zaman başlıyor, ramazan ayı başlangıç ve bitiş tarihleri, ramazan başlangıcı hangi güne denk geliyor, 2015 ilk teravi namazı ne zaman kılınacak, ilk oruç hangi gün, 2015 ramazan ayı başlangıcı ne zaman, ramazan ayı haziranın kaçında başlıyor, ilk sahura ne zaman kalkılıyor, 2015 ramazan ayı ilk sahur saati, ramazan ayı ilk oruca ne zaman kalkılıyor, kadir gecesi ne zaman,
- Reklamlar -
2015 Ramazan Ayı Ne Zaman başlıyor Ne Zaman Bitiyor Reviewed by PArasetamol on 08:56 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Son Haberler2 © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.