Top Ad unit

2015 Kadir Gecesi Ne zaman, Kadir Gecesi Hangi Güne Denk Geliyor

- Reklamlar -
kadir-gecesi-ne-zaman
2015 KADİR GECESİ NE ZAMAN

Tüm meleklerin yer yüzüne indiği ve edilen bütün duaların kabul olduğu bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesi Kuran-ı Kerimin indirilmeye başladığı gecedir. Mübarek ramazan ayının devam ettiği ve oruçların tutulduğu 2015 ramazan ayının en önemli gecesi olan Kadir Gecesi hakkındaki bilgiler araştırılmaya başlandı.

Tüm müslümanlar tarafından büyük heyecanla beklenen Kadir Gecesinin ne zaman olduğu tam bilinmemektedir. Kesin bir tarihi olamayan kadir gecesi 2015 bu yıl hangi güne denk gelmektedir. Kadir Gecesi ile ilgili Peygamberimiz kadir gecesini ramazan ayının son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız diye buyurmuştur.
Ramazan ayının sonuna yaklaşılması ile birlikte kadir gecenin ne zaman olduğu da oldukça merak edilmektedir. Bu sebeple bizde sizler için 2015 kadir gecesi ne zaman hangi güne denk geliyor diye sorulan soruların cevaplarını derledik.

KADİR GECESİ MESAJLARI>>

2015 KADİR GECESİ NE ZAMAN?
2015 yılı Kadir Gecesi bu sene 13 Temmuz 2015 Pazartesi gününe denk gelmektedir. Yani 13 Temmuz Pazartesi gecesini, 14 Temmuz Salı gününe bağlayan gece kadir gecesidir.

Kadir Gecesi'nde namaz kılıp dua eden kişi, 4 bin yıl ibadet etmiş gibi sevap kazanır. Kadir Gecesi namazı saat kaçta kılınır, nasıl niyet edilir, kaç rekattır, kılınışı nasıldır Kadir namazında hangi dualar okunur.
Kadir Gecesi faziletleri ve önemi sebebiyle eşsiz bir gecedir, bu gecede Kur'an okuyup dua etmek 2 rekat veya 12 rekatlık namaz kılmak gerekir. Kadir Gecesi namazı her rekat Fatiha ve 3 Kadir suresi okunarak kılınır.

PEYGAMBER EFENDİMİZİN KADİR GECESİ DUASI 
Kadir gecesinde Allah rızası namaz kılmak, Kur'an okuyarak duayla ibadet etmek öneriliyor. Peki hangi duayı okumalı? Hz. Aişe validemiz demiştir ki; Rasûlullah (sas)'e:
“- Ey Allah'ın Rasûlü! Kadir gecesine rastlarsam nasıl dua edeyim?” diye sordum. Rasûlullah'ın yanıtı:
“- Allahümme inneke afüvvün tühıbbü'l-afve fa'fu annî

KADİR GECESİ DUASI TÜRKÇE MEALİ : 
-(Allah'ım sen çok affedicisin, affı seversin, beni affet.”

kadir gecesi ne zaman, 2015 kadir gecesi hangi gün, kadir gecesi önemi, kadir gecesi anlamı, 2015 kadir gecesi, kadir gecesi mesajları, kadir gecesi temmuzun kaçında, kadir gecesi ayın kaçında, kadir gecesi ramazanın kaçında, kadir gecesi duaları ve ibadetleri, kadir gecesi
- Reklamlar -
2015 Kadir Gecesi Ne zaman, Kadir Gecesi Hangi Güne Denk Geliyor Reviewed by PArasetamol on 14:18 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Son Haberler2 © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.