Top Ad unit

Miraç Kandili Ne Zaman 2016

- Reklamlar -
2016 MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN

İslam alemi için önemli günlerden biri olan Miraç Kandili Peygamber efendimizin göğe yükseldiği gündür. İslam alimleri tarafından ikinci Kadir Gecesi olan nitelendirilen Miraç Kandili ne zaman ve hangi güne denk geliyor gibi sorular sorulmaya başlandı.

Peygamber Efendimizin göğe yükselerek Allah'ın huzuruna kabul edilmesi olarak bilinen Miraç Kandili bu sene hangi güne denk geliyor. Miraç Kandilinde yapılması gereken ibadetler ve Miraç kandilinde okunacak dualar neler gibi merak edilenleri sizler için derledik. işte 2016 Miraç Kandili hakkındaki bilgiler..


2016 MİRAÇ KANDİLİ NE ZAMAN?
Bu sene Miraç Kandili 3 Mayıs 2016 Salı gününe denk gelmektedir. Yani Salı'yı çarşamba'ya bağlayan gece Miraç Kandili'dir.


MİRAÇ GECESİ OKUNACAK DUALAR 
* Allahım, önümüzdeki şu upuzun hayat yolculuğunda, bizi kendi idrak ve ihsaslarımızın darlığıyla başbaşa bırakma; akıllarımızı inhiraf ve sürçmelerden, nefislerimizi cismânîliğin baskılarından, gönüllerimizi de hevâ ve heveslerin öldürücü oklarından sıyanet eyle. Kapının kullarını; ilimde kibir u gururdan, ibadette riya ve gafletten ve duygularına renk attıran ülfetten koru. Senin yolunda yürüyor gibi görünüp Senden uzaklaşmak, kurbet atmosferinde içiçe firkat yaşamak, hep rızadan söz edip gazap arkasından koşmak ne acıdır! Sen bizi kazanç yolu sanılan bu tür haybet vadilerinde ömür tüketmekten muhafaza buyur ya Rabbi.

* Şu mübarek gece hürmetine bizleri bağışla, öyle bir dünyada hayata gözlerimizi açtık ve öyle bir alemde yaşıyoruz ki, önümüzde tuzak, arkamızda tuzak; uğrayıp geçtiğimiz her yerde nefis, şeytan ve aynı takımdan binlerce ifrit ağını germiş av bekliyor; yol boyu yüzlerce fitne ocağı ve isi-dumanı gelip sinelerimize oturuyor. İnayetine ihtiyacımız açık, çaresizliğimiz her halimizden belli; bizleri yara-bere almadan hedefe ancak Sen ulaştırabilir ve bu güne kadar elli defa çatlamış, kırılmış ruh dünyamızı da ancak Sen tamir edebilirsin. İçimizi Sana döküyor, kusurlarımızı Sana açıyor ve bize yeniden insan olma yollarını göstermeni diliyoruz ya Rabbi!

MİRAÇ KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR?
Miraç gecesi kılınacak olan kandil namazını yatsı namazından imsak vaktine kadar herhangi bir saatte kılabilirsiniz. Miraç Kandili namazına durmadan önce bu namaz için niyet etmek gerekir. Miraç gecesi namazına şöyle niyet edilir:

"Ya Rabbi , rıza-i şerifin için niyet eyledim namaza. Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili Habibin Resul-i Zişan Efendimiz hürmetine ben aciz kulunu afv-ı ilahine , feyz-i ilahine , rıza-i ilahine mazhar eyle”

Miraç gecesinde kılınacak olan namaz 12 rekat nafile Hacet namazıdır. Miraç gecesi nafile hacet namazının kılınışı iki rekatta bir selam vererek olur. Miraç namazı her rekatta 3 kadir, 12 ihlası şerif duası okunarak kılınır.

Namazdan sonra 
-4 Fatiha-i Şerife
-100 defa ”SubhanAllahi ve’l-hamdü lillahi vela ilahe illahlahü vAllahü ekber. Vela havle vela guvvete illa billahi’l-aliyyil-aziym”
-100 istiğfar-ı şerife
-100 salavat-ı şerife okunup dua edilir.

Bu namazda ihlaslar 100 adet okunur veya namaz 100 rek’at olarak kılınırsa; – bu namazın feyz ve bereketiyle huzur-i ilahiye namaz borçlusu olarak çıkılmaz.

MİRAÇ KANDİLİ NEDİR?
Miraç Kandili Hazreti Muhammed 'in Allah'ın emriyle Burak isimli semavi bir binite binerek Cebrail ile birlikte Mekke’deki Mescid–i Haram’dan Kudüs’teki Mescid–i Aksa’yakadar yapmış olduğu gece yolculuğuna , oradan da bir mi’râcla (manevî asansör) yedi kat göklere yükselip tâ Sidretü’l–Müntehâ’ya ulaşmasıp Allah’ın huzuruna vardığı geceye denir.

miraç kandili ne zaman, mirac kandili ne zaman, 2016 mirac kandili ne zaman, mirac kandili hangi güne denk geliyor, mirac kandili ayin kacinda, mirac kandili hangi gün, 2016 mirac gecesi ne zaman, mirac kandilinde okunacak dualar, miraç kandili namazı,
- Reklamlar -
Miraç Kandili Ne Zaman 2016 Reviewed by PArasetamol on 09:39 Rating: 5

Hiç yorum yok:

All Rights Reserved by Son Haberler2 © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.